UA
RU
Компанія
Новини
18 травня 2021, 19:02
На гарячому затримано викрадача інтернет-кабелів

Сьогодні за адресою Генерала Петрова 29 під час скоєння крадіжки був затриманий шахрай, спеціалізація якого – крадіжка інтернет-кабелів в кабельній каналізації.

Крадіжка кабелю – поширений промисел мисливців за міддю, а заяви про факти розкрадання невстановленими особами – не окремий випадок в будь-якому районному відділі поліції. На жаль, кабельні злодії не мають технічної освіти і не можуть відрізнити мідний кабель від оптоволоконного. Пошкодження оптоволоконного кабелю впливає на працездатність значного числа абонентів, а от користі злодієві принести не може. Всі телекомунікаційні компанії без винятку страждають від подібного вандалізму і регулярно проводять ремонтні роботи по відновленню подачі оптоволоконного сигналу.

Кваліфікується пошкодження і крадіжка кабелю з телекомунікаційного колодязя по ч. 3 ст. 185 ККУ як крадіжка з проникненням в інше приміщення. В даний час співробітники поліції перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших крадіжок і встановлюється сума збитку.

Якщо ви стали свідками незаконних дій невстановлених осіб в кабельних колодязях, телефонуйте в колл-центр компанії за телефоном 048-743-25-35, або в поліцію за номером 102.