UA
RU
Компанія
Новини
24 червня 2021, 15:38
Важлива інформація для абонентів приватного сектору

Більше 2-х років назад (з 1 травня 2019 г.) абонентам SOHONET, які проживають в секторі приватної забудови була встановлена ​​додаткова послуга «Компенсація експлуатаційних витрат (приватний сектор)», що введена у зв’язку зі збільшеною собівартістю експлуатаційних витрат, пов’язаних з обслуговуванням телекомунікаційних об’єктів, каналів, а також повітряних, каналізаційних та інших ліній зв’язку в секторах приватної малоповерхової забудови Одеси і найближчих районів.

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет на 2021 р.» мінімальна заробітна плата була підвищена до 6 000 грн. У зв’язку з чим, сума податкових платежів і зборів також була збільшена більш ніж на 35% щодо 2019 р., в свою чергу АТ «ДТЕК Одеські електромережі» з 01.01.2021 р. більш ніж на 80% підвищило періодичну плату за доступ замовника до інфраструктури об’єктів електроенергетики повітряних ліній. Згідно ст. 17 Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» плата за доступ до об’єктів щорічно буде зростати зі зростанням мінімальної заробітної плати.

Беручи до уваги вимушену необхідність покриття собівартості вищевказаних витратних статей перед АТ «ДТЕК Одеські електромережі», проте бажаючи зберегти розмір компенсації експлуатаційних витрат на мінімальному рівні, провайдер SOHONET відтермінував підвищення вартості доп. послуги «Компенсація експлуатаційних витрат (приватний сектор)» до другого півріччя 2021 р. У зв’язку з чим, нова тарифікація додаткової послуги компенсації вводиться поступово, починаючи з 1.07.2021 р. і складе 80 коп/добу (24 грн/міс).

З урахуванням варіативності термінів дії різних тарифних планів, вартість доп. послуги в розмірі 80 коп/добу (24 грн/міс) буде стягуватися у абонентів що проживають в приватному секторі (або підключених з приватного сектора по кабельних опір АТ «ДТЕК Одеські електромережі») починаючи з нового облікового періоду, що наступає після закінчення діючого облікового періоду, і є індивідуальним для кожного абонента.

Розрахунок за послугою є пропорційним тривалості пакетів наступним чином:
– для подневная пакетів – щоденне списання 1/30 від місячної вартості послуги – 0,80 коп/добу;
– для помісячних пакетів – щомісячне списання повної вартості послуги – 24 грн/міс;
– для поквартальних пакетів – щоквартальне списання з коефіцієнтом 3х24 – 72 грн/квартал;
– для річних пакетів – щорічне списання з коефіцієнтом 12х24 – 288 грн/рік.

Важливо!
Тимчасова заморозка рахунку або заборгованість по абонентській платі не передбачають відключення доплати за компенсацію експлуатаційних витрат. У разі, якщо за однією адресою проведено дві або більше ліній зв’язку, доплата буде стягуватися окремо по кожній лінії. На дану послугу знижки і пільги різних груп населення не поширюються.

Просимо проконтролювати стан рахунку і взяти до уваги нову калькуляцію вартості для подальшого безперервного використання телекомунікаційних послуг.

За додатковими роз’ясненнями, просимо контактувати зі службою абонентської підтримки компанії.

Це повідомлення розміщено на офіційному сайті ТОВ «ПТК» (www.sohonet.ua) і є частиною затвердженої сітки тарифних планів компанії.

Абонентам, яких стосується дане нововведення, будуть додатково розіслані відповідні SMS-повідомлення на зареєстровані за обліковими записами телефонні номери (завжди уточнюйте свої актуальні зареєстровані контактні номери в абонентському відділі компанії).

Дякуємо за розуміння і перепрошуємо за можливі незручності.