UA
RU
Компанія
Новини
8 листопада 2022, 14:53
SOHONET допоміг Укртелекому перевести одеситів на сучасну оптоволоконну мережу

В Одесі SOHONET допоміг Укртелекому реалізувати проект із переведення своїх абонентів на сучасну телекомунікаційну інфраструктуру. Тепер абоненти Укртелекому отримують усі сервіси завдяки мультисервісній телекомунікації мережі нового покоління NGN (next generation networks). На сучасну мережу переключено всі екстрені служби, підключені до Укртелеком з відповідним резервуванням каналів зв’язку.

«Цей масштабний проект із забезпечення абонентів Укртелекому сучасними телекомунікаційними послугами реалізовувався поетапно кілька років. Для нас партнерство з національним оператором зв’язку було дуже важливим та корисним, адже це демонструє рівень довіри до нашого сервісу, надійність та професіоналізм телеком-мережі Sohonet, – розповідає генеральний директор Південної телекомунікаційної компанії (ТМ SOHONET) Олександр Козлов.»

«Ми постійно інвестуємо у розвиток власної оптичної мережі та можемо, завдяки цьому партнерству, використовувати її потужності у більшому обсязі, надаючи і абонентам Укртелекому доступ до дійсно швидкісного інтернету. Оптична мережа Sohonet побудована за сучасними енергонезалежними технологіями, що надзвичайно важливо під час системних відключень електроживлення. Абоненти Укртелекому в Одесі забезпечені швидкісним інтернетом навіть за цих складних умов. Всі основні центральні інтернет-вузли компанії обладнані потужними акумуляторами, які можуть працювати 12-18 годин до повної розрядки та вчасно перезаряджаються. Отже, робимо все можливе, щоб одесити залишалися на якісному зв’язку. Впевнений, що успішна реалізація нашого проекту може надихнути інших провайдерів та операторів зв’язку співпрацювати один з одним для більш ефективного використання існуючих телекомунікаційних мереж. Наш приклад – це яскраве підтвердження продуктивності такого виду партнерства», – додає виконавчий директор SOHONET Андрій Верді.

Для нас дуже важливо, що проект в Одесі став першим прикладом успішної партнерської модернізації. Ми вдячні за це нашим колегам із Sohonet, одеського телекомуніаційного оператора, з використанням мережі якого модернізували значну частину наших сервісів ADSL», – каже директор зі стратегії та розвитку бізнесу АТ «Укртелеком» Ігор Яремчук. Модернізація мережі в такій синергії з одеським партнером дозволяє Укртелекому перемикати своїх абонентів з «мідного» на швидкісний «оптичний» інтернет без будівництва надлишкових телеком мереж у містах, де їх і так уже десятки, а то й сотні.»

SOHONET продовжує розвивати власну енергонезалежну волоконно-оптичну телеком-інфраструктуру в Одесі та постійно працює над покращенням якості обслуговування своїх абонентів.