UA
RU
Компанія
Новини
10 грудня 2021, 14:07
Всесвiтнiй день футболу

Щороку 10 грудня у світі традиційно відзначається Всесвітній день футболу (World Football Day).

Таким чином, міжнародне співтовариство віддає данину цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя. Звичайно ж, на честь свята проводиться безліч футбольних матчів різного рівня та масштабу.

Саме цього дня 7 років тому наш футбольний клуб очолив шановний тренер Леонід Гайдаржі. Вітаємо спортсменів та весь керуючий склад ФК “SOHONET”, а також усіх абонентів – футбольних уболівальників на спортивних IPTV-телеканалах – зі святом!

Першу згадку про футбол як «про гру в м’яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери. Називалася гра Цу Чю, що означає “штовхати ногою”. Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати хорошу фізичну форму. Дехто стверджує, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії у 8 столітті. Сітка на футбольних воротах вперше була використана у березні 1891 року під час матчу між збірними Півночі та Півдня Англії.

У футбол грали і в Стародавній Греції, і в Римі близько двох із половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася “битва за м’яч”, з чого можна припустити, що грали в неї відповідно – застосовуючи всілякі прийоми бойових мистецтв. У 1904 році було засновано Міжнародну федерацію футболу FIFA, яка в даний час перетворилася на глобальну футбольну спільноту, що об’єднує 211 національних футбольних асоціацій, включаючи українські. Під егідою ФІФА проходять усі футбольні турніри всесвітнього масштабу.